top of page
Rechercher
  • andreescucodru

Colagenul

Colagenul este o proteină fibroasă produsă in mod natural de corpul nostru. Colagenul este cel care ne ajută să ne menţinem o piele frumoasă şi tonică precum şi articulaţii sanatoase.

Necazul este ca odata cu ȋnaintarea in vârstă, nivelul colagenului scade.

Vestea buna este ca putem sa-l suplimentam !


De ce ne ajuta colagenul sa avem o piele frumoasă ?

Colagenul este o proteină prezentă in mod natural in tot corpul nostru : piele, tendoane, ligamente, cartilagii, oase şi ţesuturi. Fibrele de colagen sunt produse in mod natural de celule specializate şi reprezintă 30% din totalitatea proteinelor din corp. La nivelul pielii, colagenul reprezintă 95% din ţesuturi !


Există mai multe feluri de colagen :

  • Colagenul de tip I, care se găseşte in piele, oase, tendoane si unele organe. Acesta este cel mai abundent colagen din corp !

  • Colagenul de tip II este mai răspândit in cartilagii si in ţesutul ochilor ;

  • Colagenul de tip III este prezent in muşchi şi in pereţii vaselor sanguine ;

  • Colagenul de tip IV se regăseste in majoritatea organelor interne ;

  • Colagenul de tip V este prezent in restul de ţesuturi, cum ar fi cel cognitiv, asociat cu colagenul de tip I ;

Colagenul şi elastina menţin articulaţiile rezistente şi souple. In combinaţie cu acidul hialuronic, colagenul ajusta la hidratarea şi regenerarea celulelor. Acest trio de substante este vizibil pe pielea noastra care este tonica si intinsa.

Din păcate, odata cu inaintarea in varsta, nivelul de acest cocktail de substante scade in corp.

Din fericire existe mijloace pentru a tempera semnificativ această pierdere.



Cum crestem producţia de colagen in mod natural ?

Simplu, echilibrând conţinutul din farfuria noastra ! Dacă avem o dieta prea grasă şi bogată in zahăr, fibrele de colagen devin rigide si de proasta calitate. Se produc radicali liberi şi incep sa apara riduri inca de la tinereꚑe, ȋn jur de 25 de ani. Când vorbim de zahar si zaharuri ne referim la dulciuri, dar si la zahărul prezent ȋn faina şi cereale rafinate, sucuri de fructe industriale, alcool, etc…

Alimentele care conţin colagen nu sunt numeroase, dar sunt eficace : galbenuşul de ou, gelatină, măduva din oase, carnea pentru supa.

Exista insa numeroase vitamine si minerale acre ne ajuta sa crestem in mod natural cantitatea de colagen : vitaminele C, A si E, Beta-caroten, Cupru, Zinc, Siliciu, Seleniu si Licopen.

Toate aceste substanţe ajută la cesterea nivelului de colagen din corp.


P.S. Se pot face cure de colagen de minim 3 luni pe an, mai ales iarna !

75 vues0 commentaire

Posts récents

Voir tout

SOD, super ingredientul anti-ȋmbatranire !

Stresul oxidatif este prima cauză a procesului de îmbătrânire deoarece deteriorează celulele din piele. De asemenea stresul oxidatif crează o mulţime de probleme de sanătate. Pentru a lupta impotriva

Alergiile de primavara si homeopatia

A venit primavara si odata cu ea infloresc si alergiile de primavara. Ochii ne ustura, nasul curge, iar stranuturile par ca nu se mai opresc ! Absolut toate simptomele de conjuctivita si de rinita ale

Post: Blog2_Post
bottom of page