top of page
Rechercher
  • andreescucodru

Tot ce trebuie sa stiti despre capuse si solutii naturale pentru a vita mustacura lor

Vara este sezonul in care petrecem cat mai mult timp in natura, si mai ales in padure. Din nefericire este si sezonul preferat al capuselor, care se ascund in ierburile inalte. Capusa este un parazit deosebit de periculos pentru om si pentru animale. Ea este purtatoare de multe boli, dintre care cea mai periculoasa este boala Lyme. Capusele se agata de om si animal si sug sangele gazdei pana se umplu, apoi cad jos si trec la alta gazda.


Ce este capusa ?

Capusa, pe numele stintific ixodida , este un acarian de dimensiune minuscula, care nu depaseste 2,5 cm nici macar cand este plina de sange. Capusa este inrudida cu paianjenul, dar are sange rece precum cel al reptilelor. Ea face parte din categoria ectopazitilor, adica se hraneste parazitand un organism viu. Gazda poate sa fie om, caine , sarpe, etc… Gand gaseste gazda, capusa se agata de ea cu ajutorul unui organ asemanator unui cioc, dotat cu doua « ‘carlige » de prindere care se afla in botul ei. Dupa ce musca gazda si ramane fixata in carnea ei, capusa secreta saliva plina cu o substanta anestezica. Hranirea poate sa dureze intre 2-15 zile. Dupa ce s-a hranit capusa cade jos, se reproduce si depune mii de oua.


Cum ne protejam ?


Exista diverse repulsive care sunt vandute la farmacie si care sunt eficace.

Pentru cei care se plimba des prin natura , este bine sa poarte haine lungi, de culoare deschisa, pentru a le vedea cand incearca se agate de ei. De asemenea este recomandat sa poarte pantofi inchisi.

De multe ori insa aceste masuri sunt insuficiente. Atunci este bine sa pulverizam pe haine un repulsif, ori gata cumparat de la farmacie, ori facut de noi din uleiuri volatile.

Ecologice, economice si naturale, aceste uleiuri volatile permit o protectie eficace impotriva acestor paraziti.

Daca totusi sunteti muscati de capusa, trebuie sa aveti neaparat o penseta anti-capusa. Capusa trebuie scoasa intreaga ! Daca ramane cumva capul infipt, el va continua sa secrete saliva in plaga.

Dupa ce scoateti capusa este indicat sa consultati un medic pentru a va sigura ca totul este in regula.


Uleiuri repulsive anti-capusa

Uleiul de tea-tree este cel mai efficace impotriva capuselor. 1-2 picaturi diluate in prealabil intr-un ulei neutru, se aplica pe piele inaite de a pleca la pimbare, dar si dupa.

90 vues0 commentaire

Posts récents

Voir tout

Colagenul

Colagenul este o proteină fibroasă produsă in mod natural de corpul nostru. Colagenul este cel care ne ajută să ne menţinem o piele frumoasă şi tonică precum şi articulaţii sanatoase. Necazul este ca

SOD, super ingredientul anti-ȋmbatranire !

Stresul oxidatif este prima cauză a procesului de îmbătrânire deoarece deteriorează celulele din piele. De asemenea stresul oxidatif crează o mulţime de probleme de sanătate. Pentru a lupta impotriva

Alergiile de primavara si homeopatia

A venit primavara si odata cu ea infloresc si alergiile de primavara. Ochii ne ustura, nasul curge, iar stranuturile par ca nu se mai opresc ! Absolut toate simptomele de conjuctivita si de rinita ale

Post: Blog2_Post
bottom of page