top of page
Rechercher
  • andreescucodru

Alergiile de primavara si homeopatia

A venit primavara si odata cu ea infloresc si alergiile de primavara. Ochii ne ustura, nasul curge, iar stranuturile par ca nu se mai opresc ! Absolut toate simptomele de conjuctivita si de rinita alergica se aduna pentru a le aminti celor alergici ca florile au inflorit !

Din fericire, exista totusi mai multe solutii la aceasta problema !

Sigur ca da cea mai indemana solutie sunt antihistaminicele, dar nu sunt fara riscuri. In unele cazuri suntem obligati sa facem appel la ele. Dar de multe ori, in caz de forme de alergie mai usoare, tratamentul homeopatic este foarte eficient.

Avantajul acestui tratament este ca toata lumea poate sa-l foloseasca, de la mic la mare.

Chiar daca este totusi necesar sa folosim antihistaminice, dozele vor fi mai mici.

Putem sa optam pentru Rhinallergy de la Boiron care este compus din 6 remedii homeopate anti-alergice. Allium cepa 5 CH, Ambrosia artemisia folia 5 CH, Euphrasia officinalis 5 CH, Histaminum muriaticum 9 CH, Sabadilla 5 CH, Solidago virga aurea 5 CH.

Cele mai bune remedii homeopate anti-alegie la polen sunt insa Pollens 15 CH si Poumon Histamine 15Ch. Se iau cate 5 granule dimineata si seara , cu o luna inainte de inflorirea pomilor, dar si pe tot parcursul alergiilor, in functie de fiecare persoana.

In caz de reactie alergica puternica se poate lua si Apis Mellifica 15 CH, impreuna cu Poumon Histamine 15 CH si Pollens 30 CH, pe toata durata alergiei. In acest caz se ia o concentatie mai mare de Pollens, 30CH in loc de 15 CH.


Alte remedii homeopate de luat in plus fata de cele mentionate mai sus. Din lista de mai jos se iau cate 5 granule de 3 ori pe zi, in functie de simptome.


· Allium ceapa 9 CH in cazul in care va curge nasul si stranutati foarte mult ;


· Naphtalium 7CH in cazul in care va curge din nas lichid incolor ;


· Nux Vomica 9 CH in caz de nas infundat ;


· Euphrasia 7 CH in caz de ochi iritati ;


· Sabadilla 5 CH in caz de mancarime in nas si in gat ;


Exista de asemenea cateva gesturi simple pe care le putem face ca sa scadem cat mai mult disconfortul provocat de alergii.

· Curatati-va cat mai des nasul cu spray cu apa de mare pentru a indeparta polenul care se depune pe mucoase !


· Curatati-va ochii cu ser fisiologic si putati ochelari de soare, daca nu aveti ochelari de vedere !


· Schimbati-va imediat hainele cand ajungeti acasa !


· Spalati-va pe cap si pe corp cand ajungeti acasa !


· Nu dormiti cu fereastra deschisa si aerati casa devreme dimineata, inainte de polenizare !


· Nu deschideti ferestrele la masina !


· Nu uscati rufele afara !

Daca simptomele totusi persista, trebuie consultat medicul. Alergia la polen poate sa fie periculoasa, mai ales daca ati fost sau sunteti astmatic.


Regula de aur : nu se iau granule homeopate la mai putin de 30 de minute dupa cafea, tutun sau menta ! Se iau la mai mult de 30 de minute ca sa nu le alterneze principiile active!

1 249 vues0 commentaire

Posts récents

Voir tout

Colagenul

Colagenul este o proteină fibroasă produsă in mod natural de corpul nostru. Colagenul este cel care ne ajută să ne menţinem o piele frumoasă şi tonică precum şi articulaţii sanatoase. Necazul este ca

SOD, super ingredientul anti-ȋmbatranire !

Stresul oxidatif este prima cauză a procesului de îmbătrânire deoarece deteriorează celulele din piele. De asemenea stresul oxidatif crează o mulţime de probleme de sanătate. Pentru a lupta impotriva

Post: Blog2_Post
bottom of page