top of page
Rechercher
  • andreescucodru

SOD, super ingredientul anti-ȋmbatranire !

Stresul oxidatif este prima cauză a procesului de îmbătrânire deoarece deteriorează celulele din piele. De asemenea stresul oxidatif crează o mulţime de probleme de sanătate. Pentru a lupta impotriva acestui fenomen enzima SOD sau Superoxid Dismutase este un aliat de ȋncredere.

Superoxidul Dismutase sau SOD este o enzimă esentială care este presentă ȋn mod natural ȋn organismul nostru. Această enzimă este prezentă in toate formele de viaţa şi le protejează de procesul de oxidare.

SOD se regaseşte ȋn interiorul şi ȋn exteriorul membranei celulare şi are rolul de a transforma rasicalii liberi ȋn molecule non-toxice. SOD joacă un rol major in prevenirea stresului oxidatif care este principala cauză a procesului de îmbătrânire.

SOD este mult mai eficace in stoparea procesului de degenerare celulara decât vitamina C şi este cea mai eficace protecţie a organismului. Din păcate, aceasta enzima nu se reinoieşte prin alimentaţie iar rolul sau protector diminuază odată cu inaintarea in vârstă.

Aceasta super enzima a fost descoperită din ȋntamplare ȋn 1989 ȋn sudul Franţei. Cercetatorii au remarcat ca o anume varietate de pepeni galbeni, le Canteloups, au o durata de viaţa de 4 ori mai mare decat celelalte varietaţi de pepeni, iar fructele lor se conservă pe o lungă perioadă de timp. Aceasta descoperire a dus la fabricarea de suplimente alimentare pe bază de SOD.


Super enzima SOD si pielea

Fie că este vorba de suplimente alimentare pe bază de SOD sau de creme, beneficiile acestei substanţe pentru frumuseţea şi tinereţea pielii sunt multiple. SOD creşte producţia de antioxidanti din piele, protejand-o astfel de stesul oxidativ, de leziuni la nivelul ADN-lui, oxidarea proteinelor, glucidelor şi lipidelor.

SOD acţioneaza ca un scut ȋmpotriva razelor UV, crescând capacitaţile pielii de a se apăra de aceasta agresiune.

De asemenea aceasta enzimă reduce inflamaţiile din piele. Inflamaţiile cutanate şi stresul oxidatif sunt strâns legate. Aceasta enzima participă la diminuarea acestor reacţii.

SOD luptă de asemenea impotriva petelor maron de pe piele şi joacă un rol important ȋn menţinerea unui ten uniform.


SOD şi organismul

Fenomenul stresului oxidatif este la baza multor dereglari din organism şi poate să creeze mari probleme daca nu este oprit cu un aport suficient ȋn antioxidanti puternici cum sunt vitamina C şi SOD.

Prin reducerea stresului oxidatif SOD joacă un rol cheie ȋn ȋmbunataţirea circulaţiei venoase. Radicalii liberi provoaca multe boli cirulatorii precum arteroscleroza şi hipertensiunea.


Datorită capacitaţii sale de a neutraliza radicalii liberi SOD este un excelent anti-inflamator natural care permite o diminuare a durerilor osoase.

SOD participă la reducerea stresului ȋmbunatatind astfel concentraţia, memoria şi somnul.

Această super enzimă este de asemenea foarte eficace in recuperarea musculara. După exerciţii fizice intense SOD permite o recuperare rapida.

111 vues0 commentaire

Posts récents

Voir tout

Colagenul

Colagenul este o proteină fibroasă produsă in mod natural de corpul nostru. Colagenul este cel care ne ajută să ne menţinem o piele frumoasă şi tonică precum şi articulaţii sanatoase. Necazul este ca

Alergiile de primavara si homeopatia

A venit primavara si odata cu ea infloresc si alergiile de primavara. Ochii ne ustura, nasul curge, iar stranuturile par ca nu se mai opresc ! Absolut toate simptomele de conjuctivita si de rinita ale

Post: Blog2_Post
bottom of page