top of page
Rechercher
  • andreescucodru

Sanatate si Homeopatie

Homeopatia : terapie de viitor sau efect placebo ?


Homeopatia a fost privita mult timp ca fiind rezultatul unui efect placebo. Daca nu am fi avut granulele, ar fi putut fi adevarat, insa in zilele noastre stiinta infirma aceasta posibilitate.

In acest prim capitol o sa vedem ca homeopatia nu este doar un proces terapeutic eficace, dar este de un real folos in domeniul sanatatii publice.

Deci, este un medicament homeopatic placebo : da sau nu ?

Daca termenul de medicament este rezervat numai celor care au o molecula chimica prezenta in support, atunci raspunsul este probabil da. Dar sa abordam problema dint-un alt unghi.

Trebuie mai intai sa iesim din credinta, erijata la rang de dogma, care pretinde ca numai o molecula chimica poate sa actioneze pe un organism viu. Abia acum putem sa vorbim despre homeopatie ca parte intreaga din medicina.

Faptul ca un medicament homeopatic cu o dilutie mare contine o substanta activa a fost dovedit stintific. Dilutiile homeopatice au fost atent studiate de cercetatori si si-au dovedit eficacitatea pe diverse oranisme vii, carora le-au fost administrate.

Medicina traditionala, numita si medicina stintifica, si medicina homeopatica sunt complementare : prima foloseste atacul direct asupra problemei, iar cealalta se foloseste de capacitatile naturale ale organismului pentru a crea un raspuns imunitar eficace.

Din acest motiv homeopatia este abordata astazi in multe tari ca o terapie salvatoare, mai ales in Franta. In aceasta tara, homeopatia este privita ca o terapie capabila sa genereze la bolnav un raspuns pozitiv la tratament, care sa-i permita sa puna singur in miscare procesul de vindecare, fara efecte secundare.

Acesta terapie de viitor o sa permita, impreuna cu medicina generala, sa vindece boli din ce in ce mai grave, actionand ca un adjuvant la tratamentul medical chimic de baza.

Din acest motiv homeopatia trebuie vazuta ca o terapie de adaptare. Organismul bolnav sufera de o ruptura a capacitatilor sale de adaptare ce duce la pierderea equilibrului fiziologic si metabolic. Daca medicamentele chimice conventionale permit vindecarea acestor simptome, atunci homeopatia permite reintoarcerea organismului la o stare de sanatate normala in conditii optime.

In aceste conditii nu se mai poate vorbii de placebo atunci cand ne referim la homeopatie, ci mai degraba de ce ar fi necesar sa facem pentru a dezvolta si aplica aceasta minunata stiinta cat mai multor bolnavi.

33 vues0 commentaire

Posts récents

Voir tout

Colagenul

Colagenul este o proteină fibroasă produsă in mod natural de corpul nostru. Colagenul este cel care ne ajută să ne menţinem o piele frumoasă şi tonică precum şi articulaţii sanatoase. Necazul este ca

SOD, super ingredientul anti-ȋmbatranire !

Stresul oxidatif este prima cauză a procesului de îmbătrânire deoarece deteriorează celulele din piele. De asemenea stresul oxidatif crează o mulţime de probleme de sanătate. Pentru a lupta impotriva

Alergiile de primavara si homeopatia

A venit primavara si odata cu ea infloresc si alergiile de primavara. Ochii ne ustura, nasul curge, iar stranuturile par ca nu se mai opresc ! Absolut toate simptomele de conjuctivita si de rinita ale

Post: Blog2_Post
bottom of page