top of page
Rechercher
  • andreescucodru

Remedii homeopate impotriva celulitei

Celulita este un fenomen complex care resulta din combinarea mai multor factori : hormoni, greutate fluctuanta, circulatie venoasa lenta, sedentarism.


Exista 3 tipuri de celulita :

· Celulita apoasa : este moale si nu este foarte vizibila. Se formeaza din cauza unei circulatii venoase lente. Nu este dureroasa.

· Celulita adipoasa : este moale, localizata pe burta, fund si pulpele superioare. Nu este dureroasa si in general se formeaza din cauza unei alimentatii necorespunzatoare si lipsa de miscare.

· Celulita fibroasa este rigida si dureroasa la atingere. Prezinta un aspect de coaja de portocala si de multe ori poate sa aiba o tenta violeta.


95% dintre femei au celulita ! Exista o multitudine de solutii pentru a scapa de aceasta problema.

Printre aceste solutii se numara si remediile homeopate.

Thuya 4 CH- atunci cand celulita este incrustata pe solduri. In general acest tip de celulita se formeaza in urma unor tratamente medicale : hormoni, pilula contraceptiva etc….

Se iau cate 3 granule de Thuya Ch de 2 ori pe zi, dimineata si seara, timp de minim 2 luni.

Natrum Mutiaticum 5 CH – atunci cand partea superioara a corpului este slaba si deshidratata iar celulita este prezenta pe glezne si pulpe pana la genunchi.

Se iau cate 3 granule de 2 ori pe zi, dimineata si seara, timp de minim 2 luni.

Natrum Sulfuricum 7 CH- atunci cand vorbim despre sindromul « inelului blocat ». Aceasta inseama ca degetele sunt umflate mai ales dimineata la sculare, atunci cand este foarte cald, ori cand timpul este excesiv de umed.

In acet caz celulita este insotita de oedeme albastre care se formeza din cauza vaselor de sange care se sparg. Vordim aici despre celulita incrustata, care este dureroasa la atingere.

Se iau cate 5 de granule Natrum SulfuricumCH seara, inainte de culcare, timp de 3 luni.

Rhus Toxicodendron 5CH – se ia inmpreuna cu Natrum Sulfuricum 7Ch in caz de celulita fibroasa si incrustata. Se iau cate 5 granule de 2 ori pe zi, dimineata si seara.

Phytolacca 5 CH este de asemenea un remediu pentru celulita dureroasa, atunci cand este combinata cu obezitatea. Se iau cate 5 granule de doua ori pe zi, dimineata si seara, impreuna cu



Este foarte bine ca inainte de a incepe o cura homeopata anticelulita sa se faca o detoxifiere a ficatului cu urmatoarele remedii homeopate luate cate 3 granule inainte de fiecare masa, timp de 3 saptamani :

Chelidonium majus 3 DH

Taraxacum dens leonis 3 DH

Carduus marianus 3 DH

Solidago virga aurea 3 DH

China rubra 3 CH

Hydrastis canadensis 3 CH

Magnesia muriatica 3 CH


Pentru a scapa de celulita nu este suficient sa apelam numai la homeopatie. Este de asemenea necesar sa bem minim 1,5L de apa pe zi si sa mancam sanatos.

Multe fructe si legume, feculanti de buna calitate si carne slaba, peste si pui, maxim de 3 ori pe saptamana.

De asemenea este recomandat sa facem si miscare. Va recomand mersul pe jos, in pas alert, minim 45 de minute pe zi. Nu costa nimic si activeaza toti muschii !






120 vues0 commentaire

Posts récents

Voir tout

Colagenul

Colagenul este o proteină fibroasă produsă in mod natural de corpul nostru. Colagenul este cel care ne ajută să ne menţinem o piele frumoasă şi tonică precum şi articulaţii sanatoase. Necazul este ca

SOD, super ingredientul anti-ȋmbatranire !

Stresul oxidatif este prima cauză a procesului de îmbătrânire deoarece deteriorează celulele din piele. De asemenea stresul oxidatif crează o mulţime de probleme de sanătate. Pentru a lupta impotriva

Alergiile de primavara si homeopatia

A venit primavara si odata cu ea infloresc si alergiile de primavara. Ochii ne ustura, nasul curge, iar stranuturile par ca nu se mai opresc ! Absolut toate simptomele de conjuctivita si de rinita ale

Post: Blog2_Post
bottom of page