top of page
Rechercher
  • andreescucodru

Nux Vomica

Nux vomica este tratamentul homeopatic cel mai des prescris in zilele noastre, si pe buna dreptate : este remediul ideal impotriva stresului !

Nux Vomica se obţine din seminţele plantei Strychnos Nux Vomica , planta raspandita în Asia de Sud –Est. Remediul homeopatic se extrage din semințele uscate, coapte și fin măcinate.

Semintele acetei plante conțin alcaloizi foarte puternici și toxici, cu un gust slab amar și anume stricnina și brucina.

Potrivit homeopatiei, ceea ce ar ucide, stricnina, are un efect complet diferit dacă este diluat în conformitate cu principiile acestui medicament.

Nux vomica homeopatică este, prin urmare, capabilă să stimuleze pozitiv sistemul nervos, precum și sistemul gastric și, în consecință, acționează și asupra aparatului locomotor, respirator și urinar, precum și asupra organelor genitale feminine și masculine.

Efectul asupra sistemului nervos este un efect calmant și o capacitate crescută de concentrare.

Din același motiv, această este folosită in homeopatie pentru afecțiunile sistemului digestiv și ale ficatului. Prin urmare, Nux vomica este utilizata pentru a trata afecțiuni precum diaree, colită, arsuri la stomac, halitoză, constipație și hemoroizi.

Această substanță este eficientă și asupra sistemului cardiovascular, deoarece este capabilă să scadă tensiunea arterială.

Efectele asupra sistemului urogenital au fost dovedite mai ales asupra femeilor, deoarece Nux Vomica este un remediu natural capabil să acționeze asupra cistitei, menstruației neregulate, dismenoreei. La bărbați provoacă scăderea libidoului excesiv.

Nux Vomica este tratamentul ideal pentru persoanele stresate și nervoase, iritabile, care suferă de dureri de cap, palpitații sau ulcere frecvente, dar și cu o sensibilitate deosebită la lumină sau zgomot.

Nux vomica este un remediu care are rezultate foarte bune în durerile de cap datorate consumului excesiv de alcool, tutun, cafea, probleme digestive, crize de fiere, constipație, în special pe „auto-intoxicație” și insuficiență hepatică.

Poate fi folosit și pentru bolnavii de reumatism și pentru tratarea inflamației sezoniere a sistemului respirator.






Nux Vomica actioneaza pozitiv asupra :

Sistem nervos central

Sistem nervos periferic

Sistemul gastrointestinal

SIstemul musculoscheletal

Sistemul respirator

Sistem urinar

Organele genitale masculine și feminine

Schema de tratament :

Tulburari gastrice 5Ch de 3 ori pe zi

Tulburari ale somnului 9-15 Ch de 3 ori pe zi

Tabagism si Sevraj 9-15 Ch de 5 ori pe zi

Tulburari de comportament 9-30Ch de 5ori pe zi

5 266 vues0 commentaire

Posts récents

Voir tout

Colagenul

Colagenul este o proteină fibroasă produsă in mod natural de corpul nostru. Colagenul este cel care ne ajută să ne menţinem o piele frumoasă şi tonică precum şi articulaţii sanatoase. Necazul este ca

SOD, super ingredientul anti-ȋmbatranire !

Stresul oxidatif este prima cauză a procesului de îmbătrânire deoarece deteriorează celulele din piele. De asemenea stresul oxidatif crează o mulţime de probleme de sanătate. Pentru a lupta impotriva

Alergiile de primavara si homeopatia

A venit primavara si odata cu ea infloresc si alergiile de primavara. Ochii ne ustura, nasul curge, iar stranuturile par ca nu se mai opresc ! Absolut toate simptomele de conjuctivita si de rinita ale

Post: Blog2_Post
bottom of page