top of page
Rechercher
  • andreescucodru

Belladonna

Atropa Belladonna este cunoscuta in Romania sub numele de Matraguna, si este o planta otravitoare

În Italia medievala femeile obişnuiau să-şi toarne în ochi sucul obţinut din această plantă care le făcea ochii strălucitori şi frumoşi, de unde numele de Belladonna.

Frunzele, rădăcinile şi mai ales fructele sunt toxice, toxicitatea datorându-se celor 3 alcaloizi pe care plata ii contine, atropina, hiosciamina şi scopolamina.

Ingerată în cantitate mare Atropa Belladonna poate provoca moartea.

În ceea ce privește remediul homeopat, acesta nu prezintă riscuri deoarece se obține din tinctura mamă a plantei, numai după o serie de diluții.

Belladonna este un remediu major pentru boli cu inceput acut, violent. Este prescrisa, in general, persoanelor care sunt foarte agitate atunci cand sunt bolnave.

Belladonna este indicata tipic in dureri acute, inflamatii sau infectii ale tractului respirator superior. Poate fi folosita si in tratamentul durerii menstruale, in tratamentul migrenei, tratamentul insolatiei, convulsiilor febrile, cistitei, nefritei, abcesul dentar, si in tratamentul mastitei din timpul alaptarii.

Alte proprietăți ale belladonnei sunt, de asemenea, puterea antiinflamatorie și anti-gripală și acțiunea bronhodilatatoare, care este foarte utilă în caz de probleme cu sistemul respirator.

Această plantă poate fi, de asemenea, utilă pentru inimă în cazurile în care este nevoie să ajute puțin ritmul cardiac și presiunea, dar, de asemenea, datorită efectului antispastic și de reducere a sucurilor gastrice, poate fi utilizată pentru tratarea tulburărilor tractului gastro-intestinal, cum ar fi gastrita, colita sau ulcerul.

Belladonna este utilizată ca remediu homeopat pentru a trata diferite tipuri de afecțiuni, inclusiv influențe sezoniere și toate simptomele asociate acestora: răceli, dureri în gât, tuse și febră . De asemenea, util în caz de dureri de cap puternice, pulsate însoțite de hipersensibilitate la nivelul scalpului, cu dureri usturătoare care se agravează în aer liber și cu zgomot.

512 vues0 commentaire

Posts récents

Voir tout

Colagenul

Colagenul este o proteină fibroasă produsă in mod natural de corpul nostru. Colagenul este cel care ne ajută să ne menţinem o piele frumoasă şi tonică precum şi articulaţii sanatoase. Necazul este ca

SOD, super ingredientul anti-ȋmbatranire !

Stresul oxidatif este prima cauză a procesului de îmbătrânire deoarece deteriorează celulele din piele. De asemenea stresul oxidatif crează o mulţime de probleme de sanătate. Pentru a lupta impotriva

Alergiile de primavara si homeopatia

A venit primavara si odata cu ea infloresc si alergiile de primavara. Ochii ne ustura, nasul curge, iar stranuturile par ca nu se mai opresc ! Absolut toate simptomele de conjuctivita si de rinita ale

Post: Blog2_Post
bottom of page