top of page
Rechercher
  • andreescucodru

Allium Cepa, remediul homeopatic pentru afectiunile căilor respiratorii si ceapa, miracolul din cama

Ceapa este un aliment utilizat inca din antichitate pentru proprietatile sale terapeutice tonice şi anti-infecţioase, fiind considerata o leguma benefica pentru sănătate şi longevitate.

Remediul homeopatic din ceapă, Allium cepa este principalul remediu homeopatic indicat in tratarea afectiunilor căilor respiratorii, de exemplu catarul nazal in faza incipenta, cu scurgere nazală apoasă abundentă şi lăcrimare, dar si in caz de raceli, laringita, alergii, raguseala si ochi rosii.

De multe ori, cand taiem o ceapa ne ustura ochii si chiar poate aparea lăcrimarea insotita de secreţii nazale apoase abundente.

Dacă este prezentă exact aceeaşi senzaţie într-o răceală, remediul homeopatic Allium cepa CH9 sau CH15 (in funcţie de intensitatea simptomelor) administrat de 5-6 ori pe zi, timp de câteva zile poate să soluţioneze rapid episodul de criza sau să uşureze semnificativ simptomele.

De asemanea Allium cepa este un remediu util daca pacientul sufera de o coriza cu secreţie apoasă abundentă si iritanta.

Este util în situaţii de natură alergică sau infecţioasă (mai ales de natura virală) în care coexistă şi o secreţie lacrimală abundentă.

Ceapa face parte din familia liliaceaelor, care include arpagicul, prazul si usturoiul. Legumele din familia liliaceae au fost cultivate de-a lungul secolelor nu doar pentru aromele savuroase in bucatarie, dar si pentru proprietatile lor medicinale.

Ceapa conţine săruri minerale (sodiu, potasiu, fier, sulf, iod, siliciu, fosfat), principii antibiotice, glucide, lipide, zaharoză, acizi organici, steroli, vitamine (vitamina c, vitamine din grupul b, vitamina E), ulei volatil, saponine.

Această legumă conține multa vitamina C, un nutrient implicat în susținerea imunității, repararea țesuturilor și absorbția fierului. Vitamina C acționează, de asemenea, ca un puternic antioxidant protejând celulele împotriva daunelor provocate de radicalii liberi.

Ceapa este de asemenea, bogată în complexul de vitamine B, inclusiv folat (vitamina B9) și piridoxină (vitamina B6), care joacă roluri-cheie în metabolism, mai ales in producția de celule roșii din sânge si in sustinerea sistemului nervos.

Ceapa este bogata in sulf, mineral esențial pentru sănătatea sistemului cardiovascular, deoarece protejeaza vasele de sânge.

Ceapa este de asemenea o sursa importanta de antioxidanți flavonoizi. Antioxidanții sunt compuși care inhibă procesul de oxidare, care duce la deteriorarea celulară și contribuie la aparitia bolilor precum cancerul, diabetul și bolile cardiovasculare.

Ceapa este de asemenea benefica și pentru sistemul digestiv, datorită unui carbohidrat prezent in compoziția sa : fructooligozaharidul. Acest carbohidrat restabilește echilibrul florei intestinale, susținând dezvoltarea bacteriilor benefice.

Ceapa calmează arsurile gastrice și simptomele indigestiei. În plus, ceapa este o sursă bogată de fibre și prebiotice, care sunt necesare pentru o buna functionare a intestinului gros.

Se ştie din antichitate că ceapa este un stimulent puternic al sistemului nervos, hepatic şi renal, fiind în acelaşi timp un diuretic puternic, dizolvant şi eliminator al ureei şi clorurilor.

În acelaşi timp are acţiune antiseptică, antiinfecţioasă si antiparazitara.

De asemenea ceapa are un efect purifiant si antiseptic pentru aerul din camera. O jumatate de ceapa asezata pe o farfurie intr-o camera va atrage microbii care sunt prezenti in aer.



4 883 vues0 commentaire

Posts récents

Voir tout

Colagenul

Colagenul este o proteină fibroasă produsă in mod natural de corpul nostru. Colagenul este cel care ne ajută să ne menţinem o piele frumoasă şi tonică precum şi articulaţii sanatoase. Necazul este ca

SOD, super ingredientul anti-ȋmbatranire !

Stresul oxidatif este prima cauză a procesului de îmbătrânire deoarece deteriorează celulele din piele. De asemenea stresul oxidatif crează o mulţime de probleme de sanătate. Pentru a lupta impotriva

Alergiile de primavara si homeopatia

A venit primavara si odata cu ea infloresc si alergiile de primavara. Ochii ne ustura, nasul curge, iar stranuturile par ca nu se mai opresc ! Absolut toate simptomele de conjuctivita si de rinita ale

Post: Blog2_Post
bottom of page